Szellőzés

Azt mindannyian tudjuk, hogy a fontos a szellőztetés, illetve a megfelelő szellőzés kialakítása. A megfelelő szellőzés hiányában a szén-dioxid koncentráció az optimális szint fölé emelkedhet otthonunkban, ami természetesen korántsem jó.

Hővisszanyerős szellőztető a téli hónapokban

Télen a friss, száraz hideg levegő kintről áramlik a hővisszanyerő gépbe, majd áthalad a hőcserélőben, s mindeközben felmelegszik. A meleg levegőt a készülék ventilátora juttatja be a ház helyiségeibe. A gépből a lehűlt, párás levegő az épületen kívülre kerül.

Hővisszanyerő működése a nyári időszakban

Nyáron mindez fordítva történik, hiszen a meleg levegő kintről bejut a hővisszanyerő gépbe, majd a áthalad a hőcserélőn, s az áthaladás során lehűl. A hűvös levegő a lakótérbe jut, a gépből kilépő meleg, elhasznált pedig ugyancsak az épületen kívülre jut.

Entalpiás hővisszanyerős szellőztetők

Az entalpiás hőcserélők nagy előnye, hogy a párarészecskéket még légnemű állapotban képesek átvezetni a hőcserélőn. Ez a képesség nagy pozitívum, hiszen nem szárad ki a lakás levegője, ami egyébként jellemző probléma más típusú gépek használata esetén.

Ha fontos Önnek a precíz és megbízható munkavégzés, forduljon hozzánk bizalommal! Önnek semmi teendője, szakembereink minden az ügyfeleink igényeihez legjobban illő eszközt beszereznek!